9 tipp kezdőknek, akik leszeretnének adni pár kilót

A fogyás megpróbálása félelmetes lehet, de az eredmény miatt megéri.  Ezek a tippek, segíteni fognak a megfelelő úton elindulni a fogyáshoz!

1. Áldozatokat kell hozni

Ha a fogyás egy darab sütemény lenne,  akkor nem lenne egyre rosszabb az elhízási helyzet Magyarországon.

A fogyáshoz csökkenteni kell bizonyos kalóriatartalmú (például sütemény) ételeket, amelyek egyébként egészségtelenek, még ha nagyon finom is. De nem kell feláldozni a finom ételeket. Sokan azt gondolják, hogy az egészséges ételek nem lehetnek finomak.

Kicsi kreativitással a konyhában – és az internet segítségét kérve – étkezésbarát ételeket készíthetünk, melyek kielégítik az ízlelőbimbóikat, valamint a fehérje-, szénhidrát- és zsírtartalma is megfelelő.

Bizonyos ételek csökkentése mellett növelnie kell aktivitását az extra kalóriák elégetése végett. Kevesebb TV, több testmozgás.

Hozd meg ezeket az áldozatokat addig ameddig el nem éred a kívánt célt, majd ezen a ponton egy kicsit lazábban veheted.

A lazaságot is próbáld ésszerűen csinálni, ha nem akarod elrontani az elért eredményt.

2. Határozd el magad, és tartsd magad hozzá

Nagyon sokan elhatározzák magukat, de néhány hét vagy hónap elteltével elvesztik a motivációjukat és abbahagyják. Ha fogyni szeretnél akkor ragaszkodnod kell a kitűzött célodhoz. 

Türelmesnek kell lenni, mert el kell telnie pár hétnek míg eredményt látsz a tükörben. Ne csüggedj ha a siker nem jön egyik hétről a másikra. (Figyelem: Nem fog. És ez rendben van.) 

Ha egészségesen táplálkozol, és melette még sportolsz is, akkor lehet, hogy izmot is építesz. Ez azt jelenti, hogy jobb lesz a testösszetételed pedig mégis ugyan azon a súlyon maradtál. Kevesebb zsír több izom. 

3. Ha már egyszer belekezdtél, de abbahagytad adj magadnak egy újabb esélyt

Bármi közbejöhet az életben, nem mindig ez a legfontosabb dolog.

Amikor abbahagyod valószínűleg visszatérnek a régebbi szokásaid, melyek hozzájárultak a súlyfeleslegedhez. Függetlenül ettől, bármikor megpróbálhatod újrakezdeni.

A kudarc a tanulási folyamat természetes része. Ha még nem vallotál kudarcot valószínűleg nem próbáltál ki új dolgokat soha.

4. Támogatási rendszer felépítése

A fogyásnak nem kell magányosnak lennie. Keress támogató barátokat, családtagokat, hogy csatlakozzanak hozzád és érjetek el közösen a célotokat.

Sokkal egyszerűbb elérni a kívánt eredményt, hogyha motiváljátok egymást, és felelősséget vállaltok egymásért. 

Készíthetitek közösen az ételeiteket, segíthettek egymásnak az étrend elkészítésében, illetve elmehettek együtt edzeni vagy futni.

5. Nem baj ha nem tartod 100%-osan magad a diétádhoz

Lesz olyan nap amikor túl fogod enni magad. Ne add fel. Hibázni nem bűn.

Fontos, hogy el tudd fogadni ha hibáztál, tanulj belőle és próbáld meg nem elkövetni megint, ha szeretnél kompenzálni a túlevésed, menj el edzeni vagy futni és legyen intenzívebb a szokásosnál.

Utána folytasd a diétád mintha semmi se történt volna.

6. Járj el edzeni. Nem kötelező konditeremben edzeni

A mozgás felgyorsítja a fogyás folyamatát. Edzhetsz konditeremben, elmehetsz futni a szabadba, vagy otthon is tornázhatsz.

 

7. Légy türelmes – Szükséged lesz rá

A fogyás türelmet igényel. Attól függően hogy, mennyit szeretnél fogyni hetek, hónapok akár évek is eltelhetnek ameddig eléred a célod.

Mivel ez eltart egy ideig, inkább tanuld meg élvezni az utat. Összpontosíts a kisebb eredményekre ez által sokkal élvezhetőbb lesz az út.

8. Számold a kalóriákat

Ha fogyni szeretnél, kevesebb kalóriát kell enned.

A cél az, hogy kevesebb kalóriát egyél mint amennyit a tested eléget egy nap alatt. Ezt úgy tudod a könnyen betartani ha írod. hogy miből mennyit ettél.

Szerencsére már számos alkalmazás/weboldal (kalóriabázis.hu) van ami megegyszerűsíti a számolást.

9. Emlékezz miért kezdted

Sokszor majd fel akarod adni, de mindig emlékezz vissza, hogy miért kezdtél bele.

Tudtad, hogy nehéz lesz mégis elhatároztad magad, hogy belekezdesz, és eléred a célod.

Próbáld meg elképzelni a célvonalat, és azt, hogy milyen boldog leszel, amikor eléred az eredményeket amiről álmodoztál.

Az életben semmi sem lesz könnyű, és a kemény munka és az áldozatok végül megtérülnek, ha odaérsz – úgy csináld!

Ha szeretnéd, hogy segítsek célod elérésben, kérd az ingyenes konzultációt!